© Pari-daeza

Fruit: Citrus × mitis (Calamondin)

Algemeen

De   calamondin   is   een   niet   winterharde,   bladhoudende   citrus   die   tot   3   meter   hoog   wordt   en   die   enige   malen   per   jaar   bloeit   met   geurende   witte   bloemen   gevolgd   door   groene   vruchten die naar donkeroranje rijpen.             Public Domain   -   © Pari-daeza   -   Forest & Kim Starr, Starr 070906-8931 Citrofortunella microcarpa, CC BY 3.0   -   Albatross2147 at English Wikipedia, Calamondin in our front yard, CC BY-SA 3.0   Opkweken Zie Citrus.  Vermeerderen door zaaien en stekken.

Rassen: n.v.t.

  Oogsten De vruchten hebben bijna een jaar nodig om te rijpen en moeten geoogst worden voordat ze zacht zijn. De vruchten zijn na de oogst minder dan een week te bewaren.                                          Gebruik De   vrucht   is   eetbaar   en   smaakt   zuur   m.u.v.   de   schil   die   zoet   smaakt.   Hij   kan   als   handfruit   worden   gegeten   of   worden   verwerkt   in   diverse   gerechten   en   dranken.   De   schil   is   dun,   kan gemakkelijk   verwijderd   worden,   Het   vruchtvlees   bestaat   uit   zes   tot   tien   segmenten,   is   oranje   van   kleur,   sappig   en   zuur.   De   vruchten   worden   gebruikt   als   sap   als   een   citroen   of   limoen bij vis, gebak, in saus of soep of worden verwerkt tot marmelade.    Calamondin laurie, Calamondin Jam, CC BY-SA 3.0   -   Marshman at en.wikipedia / Eric Guinther, Calamansi products, CC BY-SA 3.0
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Citrus ×

mitis

(Calamondin)

Algemeen

De   calamondin   is   een   niet   winterharde,   bladhoudende   citrus   die   tot 3    meter    hoog    wordt    en    die    enige    malen    per    jaar    bloeit    met geurende   witte   bloemen   gevolgd   door   groene   vruchten   die   naar donkeroranje rijpen.             Public Domain   -   © Pari-daeza   -   Forest & Kim Starr, Starr 070906-8931 Citrofortunella microcarpa, CC BY 3.0   -   Albatross2147 at English Wikipedia, Calamondin in our front yard, CC BY-SA 3.0   Opkweken Zie Citrus.  Vermeerderen door zaaien en stekken.

Rassen: n.v.t.

  Oogsten De   vruchten   hebben   bijna   een   jaar   nodig   om   te   rijpen   en   moeten geoogst   worden   voordat   ze   zacht   zijn.   De   vruchten   zijn   na   de   oogst minder dan een week te bewaren.                                          Gebruik De    vrucht    is    eetbaar    en    smaakt    zuur    m.u.v.    de    schil    die    zoet smaakt.   Hij   kan   als   handfruit   worden   gegeten   of   worden   verwerkt in   diverse   gerechten   en   dranken.   De   schil   is   dun,   kan   gemakkelijk verwijderd    worden,    Het    vruchtvlees    bestaat    uit    zes    tot    tien segmenten,    is    oranje    van    kleur,    sappig    en    zuur.    De    vruchten worden   gebruikt   als   sap   als   een   citroen   of   limoen   bij   vis,   gebak,   in saus of soep of worden verwerkt tot marmelade.    Calamondin laurie, Calamondin Jam, CC BY-SA 3.0   -   Marshman at en.wikipedia / Eric Guinther, Calamansi products, CC BY-SA 3.0
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk