© Pari-daeza

Kruiden: Cinnamomum verum (Kaneel)

Algemeen

De kaneelboom is een tropische boom.       由Challiyan at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733174   -   Por H. Zell - Obra do próprio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9500160   -   由Aruna at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733285 

Opkweken

Bij ons opkweken als kuipplant. De plant mag niet teveel water krijgen. Door de stam in te korten ontstaan nieuwe scheuten, die kunnen worden geoogst.

Oogsten

De   struik   wordt   twee   tot   drie   maal   per   jaar   gesnoeid,   en   daarbij   laag   gehouden.   Van   de   2   meter   lange   scheuten   van   ongeveer   anderhalf   jaar   oud   wordt   de   bast   geoogst.   Daarna wordt   de   schors   en   de   middenbast   verwijderd.   De   dunne   binnenste   bast   blijft   over.   Die   rolt   zich   vanzelf   op.   Daarna   worden   de   rolletjes   gedroogd.   Bij   het   drogen   verkleuren   de stengels naar de typische geel-bruine kleur.    By Ji-Elle - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24616581   -   By Simon A. Eugster - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39582136 

Gebruik

Pijpkaneel wordt al dan niet gemalen gebruikt in: zoete gerechten, gebak, rijstepap; vlees, vis-  en kip gerechten; marinades; snoep, thee en koffie, warme wijn en likeur.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Cinnamomum verum (Kaneel)

Algemeen

De kaneelboom is een tropische boom.       由Challiyan at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733174   -   Por H. Zell - Obra do próprio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9500160   -   由 Aruna at ml.wikipedia,CC BY-SA 3.0,https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14733285 

Opkweken

Bij   ons   opkweken   als   kuipplant.   De   plant   mag   niet   teveel   water krijgen.   Door   de   stam   in   te   korten   ontstaan   nieuwe   scheuten,   die kunnen worden geoogst.

Oogsten

De   struik   wordt   twee   tot   drie   maal   per   jaar   gesnoeid,   en   daarbij laag    gehouden.    Van    de    2    meter    lange    scheuten    van    ongeveer anderhalf   jaar   oud   wordt   de   bast   geoogst.   Daarna   wordt   de   schors en   de   middenbast   verwijderd.   De   dunne   binnenste   bast   blijft   over. Die   rolt   zich   vanzelf   op.   Daarna   worden   de   rolletjes   gedroogd.   Bij het   drogen   verkleuren   de   stengels   naar   de   typische   geel-bruine kleur.    By Ji-Elle - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24616581   -   By Simon A. Eugster - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39582136 

Gebruik

Pijpkaneel wordt al dan niet gemalen gebruikt in: zoete gerechten, gebak, rijstepap; vlees, vis-  en kip gerechten; marinades; snoep, thee en koffie, warme wijn en likeur.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk