© Pari-daeza

Kruiden: Artemisia vulgaris (Bijvoet)

Algemeen

Bijvoet is een vrij harige, overblijvende en geurige plant. De plant wordt ongeveer 1 meter hoog en bloeit van augustus tot september met roodbruine of gele bloemen.          CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7569   -    Door No machine-readable author provided. Rita~commonswiki assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=993376   -   Door Kristian Peters -- Fabelfroh 09:56, 12 March 2007 (UTC) - photographed by Kristian Peters, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1775787 

Opkweken

De plant groeit het best in de volle zon in een droge en goed gedraineerde grond.. Vermeerderen door zaaien in april - juni of stekken (in nazomer). Snoei de plant in de herfst.

Oogsten

Gebruik de bloemknoppen als ze nog net niet helemaal uit zijn. In het voorjaar, als de plant nog niet in de bloei staat kun ook je de blaadjes gebruiken.

Gebruik

De   plant   bezit   een   natuurlijk   aroma   dat   muggen   verjaagt.   Ze   geeft   gerechten   een   licht   frisse   smaak   en   wordt   gebruikt   om   vette   spijzen   beter   verteerbaar   te   maken.   In   Korea   wordt bijvoet gebruikt in soepen en salades. Een traditionele soep met bijvoet en mosselen  wordt in het voorjaar gemaakt van de jonge planten, net voor de bloei. Het blad van bijvoet wordt gebruikt: voor vullingen; in stoof- en vleesschotels; toegevoegd aan varkensvlees en ganzenvlees gerechten; bij vette vis of vlees; als rauwe salade  
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Artemisia vulgaris (Bijvoet)

Algemeen

Bijvoet   is   een   vrij   harige,   overblijvende   en   geurige   plant.   De   plant wordt   ongeveer   1   meter   hoog   en   bloeit   van   augustus   tot   september met roodbruine of gele bloemen.          CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7569   -    Door No machine-readable author provided. Rita~commonswiki assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=993376   -   Door Kristian Peters -- Fabelfroh 09:56, 12 March 2007 (UTC) - photographed by Kristian Peters, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1775787 

Opkweken

De   plant   groeit   het   best   in   de   volle   zon   in   een   droge   en   goed gedraineerde   grond..   Vermeerderen   door   zaaien   in   april   -   juni   of stekken (in nazomer). Snoei de plant in de herfst.

Oogsten

Gebruik   de   bloemknoppen   als   ze   nog   net   niet   helemaal   uit   zijn.   In het   voorjaar,   als   de   plant   nog   niet   in   de   bloei   staat   kun   ook   je   de blaadjes gebruiken.

Gebruik

De   plant   bezit   een   natuurlijk   aroma   dat   muggen   verjaagt.   Ze   geeft gerechten    een    licht    frisse    smaak    en    wordt    gebruikt    om    vette spijzen    beter    verteerbaar    te    maken.    In    Korea    wordt    bijvoet gebruikt   in   soepen   en   salades.   Een   traditionele   soep   met   bijvoet   en mosselen      wordt   in   het   voorjaar   gemaakt   van   de   jonge   planten,   net voor de bloei. Het blad van bijvoet wordt gebruikt: voor vullingen; in stoof- en vleesschotels; toegevoegd aan varkensvlees en ganzenvlees gerechten; bij vette vis of vlees; als rauwe salade  
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk