© Pari-daeza

Kruiden: Pimpinella anisum (Anijs)

Algemeen

De Anijs-plant is een klein éénjarig kruid dat van juni tot augustus bloeit met schermen witte bloemetjes en ca.  50 cm. hoog wordt.    De Raffi Kojian - http://Gardenology.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12735030   -     By Raffi Kojian - http://Gardenology.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12735028   -       

Opkweken

Anijs verlangt een doorlatende, kalkrijk grond  in de zon. Vermeerderen door zaaien in april.

Oogsten

Oogst zaden van augustus tot september en laat ze drogen.       Door David Monniaux - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1586270   -   Von Peng - Eigenes Werk I took this picture last year in oct. 2004 in my rooms at home. It shows a bottle of pastis and two glasses filled with 2cl pastis and water.--Peng 10:18, 21 September 2005 (UTC), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=281991   -   By Itineranttrader - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5744050 

Gebruik

De smaak van anijszaden is fris, zacht (ietwat zoet) en natuurlijk die typische anijssmaak.  Anijs wordt gebruikt: blad  als garnering gebruiken  in salades, soep en op groentes; bloemen en bladeren voegt men ook wel toe aan vruchtensalades; de stengels en wortels in  zoete soepen en stoofpotten; zaad  in desserts, gebak, zoete en zure inmaak, curry en bitters en in visgerechten,  brood, groenteschotels en aardappels, in thee. Anijsblaadjes en -zaad kunnen worden toegevoegd aan gebak, brood, mosselen en diverse salades.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Pimpinella anisum (Anijs)

Algemeen

De Anijs-plant   is   een   klein   éénjarig   kruid   dat   van   juni   tot   augustus bloeit met schermen witte bloemetjes en ca.  50 cm. hoog wordt.    De Raffi Kojian - http://Gardenology.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12735030   -     By Raffi Kojian - http://Gardenology.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12735028   -       

Opkweken

Anijs    verlangt    een    doorlatende,    kalkrijk    grond        in    de    zon. Vermeerderen door zaaien in april.

Oogsten

Oogst zaden van augustus tot september en laat ze drogen.       Door David Monniaux - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1586270   -   Von Peng - Eigenes Werk I took this picture last year in oct. 2004 in my rooms at home. It shows a bottle of pastis and two glasses filled with 2cl pastis and water.--Peng 10:18, 21 September 2005 (UTC), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=281991   -   By Itineranttrader - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5744050 

Gebruik

De   smaak   van   anijszaden   is   fris,   zacht   (ietwat   zoet)   en   natuurlijk die typische anijssmaak.  Anijs wordt gebruikt: blad        als    garnering    gebruiken        in    salades,    soep    en    op groentes; bloemen     en     bladeren     voegt     men     ook     wel     toe     aan vruchtensalades; de stengels en wortels in  zoete soepen en stoofpotten; zaad      in   desserts,   gebak,   zoete   en   zure   inmaak,   curry   en bitters   en   in   visgerechten,      brood,   groenteschotels   en   aardappels, in thee. Anijsblaadjes    en    -zaad    kunnen    worden    toegevoegd    aan    gebak, brood, mosselen en diverse salades.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk