© Pari-daeza

Kruiden: Eruca sativa (Rucola)

Algemeen

Eruca is de gecultiveerde variant van rucola. Ze heeft in tegenstelling tot de wilde rucola (die geel bloeit), witte bloemen.    By Leo Michels - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1765155   -   By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46287411 

Opkweken

Zaaien   in   voorjaar   en   zomer   met   3   weken   tussentijd.   Zaait   zichzelf   ook   uit.   In   de   zomer   kunnen   de   plantjes   na   2   tot   3   weken   geoogst   worden,   in   het   voor-   en   najaar   kan   dit oplopen tot 5 weken. Rucola schiet snel door.

Oogsten

Ook voor rucola geldt: direct na oogst verwerken in de maaltijd. Na het oogsten gaat de kwaliteit enorm snel achteruit.    By Maduixa at Serbian Wikipedia - Transferred from sr.wikipedia to Commons by BokicaK using CommonsHelper., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12343227   -   By Takeaway - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32858218 

Gebruik

Rucola of raketsla is ietsje minder scherp en uitgesproken van smaak als de wilde vorm. Rucola-blad past goed in de volgende gerechten: in salades, op pizza, sandwich, bij carpaccio, risotto, schapenkaas, tomaat, pesto, pasta, in de mediterrane keuken. De bloemen zijn goed toe te passen in een pittig sausje in combinatie met mayonaise of een roomkaasje.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Eruca sativa (Rucola)

Algemeen

Eruca     is     de     gecultiveerde     variant     van     rucola.     Ze     heeft     in tegenstelling tot de wilde rucola (die geel bloeit), witte bloemen.    By Leo Michels - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1765155   -   By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46287411 

Opkweken

Zaaien   in   voorjaar   en   zomer   met   3   weken   tussentijd.   Zaait   zichzelf ook   uit.   In   de   zomer   kunnen   de   plantjes   na   2   tot   3   weken   geoogst worden,   in   het   voor-   en   najaar   kan   dit   oplopen   tot   5   weken.   Rucola schiet snel door.

Oogsten

Ook   voor   rucola   geldt:   direct   na   oogst   verwerken   in   de   maaltijd. Na het oogsten gaat de kwaliteit enorm snel achteruit.    By Maduixa at Serbian Wikipedia - Transferred from sr.wikipedia to Commons by BokicaK using CommonsHelper., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12343227   -   By Takeaway - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32858218 

Gebruik

Rucola    of    raketsla    is    ietsje    minder    scherp    en    uitgesproken    van smaak als de wilde vorm. Rucola-blad past goed in de volgende gerechten: in salades, op pizza, sandwich, bij carpaccio, risotto, schapenkaas, tomaat, pesto, pasta, in de mediterrane keuken. De    bloemen    zijn    goed    toe    te    passen    in    een    pittig    sausje    in combinatie met mayonaise of een roomkaasje.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk