© Pari-daeza

Kruiden: Eruca sativa (Rucola)

Algemeen

Eruca is de gecultiveerde variant van rucola. Ze heeft in tegenstelling tot de wilde rucola (die geel bloeit), witte bloemen. By Leo Michels - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1765155 - By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46287411

Opkweken

Zaaien in voorjaar en zomer met 3 weken tussentijd. Zaait zichzelf ook uit. In de zomer kunnen de plantjes na 2 tot 3 weken geoogst worden, in het voor- en najaar kan dit oplopen tot 5 weken. Rucola schiet snel door.

Oogsten

Ook voor rucola geldt: direct na oogst verwerken in de maaltijd. Na het oogsten gaat de kwaliteit enorm snel achteruit. By Maduixa at Serbian Wikipedia - Transferred from sr.wikipedia to Commons by BokicaK using CommonsHelper., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12343227 - By Takeaway - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32858218

Gebruik

Rucola of raketsla is ietsje minder scherp en uitgesproken van smaak als de wilde vorm. Rucola-blad past goed in de volgende gerechten: in salades, op pizza, sandwich, bij carpaccio, risotto, schapenkaas, tomaat, pesto, pasta, in de mediterrane keuken. De bloemen zijn goed toe te passen in een pittig sausje in combinatie met mayonaise of een roomkaasje.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Eruca sativa (Rucola)

Algemeen

Eruca is de gecultiveerde variant van rucola. Ze heeft in tegenstelling tot de wilde rucola (die geel bloeit), witte bloemen. By Leo Michels - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1765155 - By Isidre blanc - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46287411

Opkweken

Zaaien in voorjaar en zomer met 3 weken tussentijd. Zaait zichzelf ook uit. In de zomer kunnen de plantjes na 2 tot 3 weken geoogst worden, in het voor- en najaar kan dit oplopen tot 5 weken. Rucola schiet snel door.

Oogsten

Ook voor rucola geldt: direct na oogst verwerken in de maaltijd. Na het oogsten gaat de kwaliteit enorm snel achteruit. By Maduixa at Serbian Wikipedia - Transferred from sr.wikipedia to Commons by BokicaK using CommonsHelper., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12343227 - By Takeaway - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32858218

Gebruik

Rucola of raketsla is ietsje minder scherp en uitgesproken van smaak als de wilde vorm. Rucola-blad past goed in de volgende gerechten: in salades, op pizza, sandwich, bij carpaccio, risotto, schapenkaas, tomaat, pesto, pasta, in de mediterrane keuken. De bloemen zijn goed toe te passen in een pittig sausje in combinatie met mayonaise of een roomkaasje.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk