© Pari-daeza

Kruiden: Zanthoxylum simulans (Chinese peper)

Algemeen

Een stekelige winterharde kleine boom. Na de bloei met donkerrode bloemen komen er kleine, rode of zwarte ronde besjes tussen de glanzend groene bladeren.    By Dysmorodrepanis - Own photo, Cologne Botanical Garden "Flora", CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1771306   -      By Kenraiz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18494072  

Opkweken

De Chinese peper verlangt een goed doorlatende bodem in de volle zon of half schaduw.

Oogsten

Sechuan   peper   bestaat   uit   gedroogde,   opengebarsten   vruchtjes,   soms   vermengd   met   een   hoeveelheid   glimmende,   zwarte   pitjes.      Ze   worden   geoogst   als   de   vruchten   van     rood naar paars verkleuren in oktober – november.

Gebruik

Chinese peper smaakt aromatisch, warm, licht zuur en pikant, prikkelend peperig. Chinese peper vlak voor het gebruik malen. Wordt gebruikt in: Chinese gerechten  i.p.v. witte of zwarte peper; als tafelpeper gemalen, gemengd met zout.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Zanthoxylum simulans (Chinese

peper)

Algemeen

Een     stekelige     winterharde     kleine     boom.     Na     de     bloei     met donkerrode   bloemen   komen   er   kleine,   rode   of   zwarte   ronde   besjes tussen de glanzend groene bladeren.    By Dysmorodrepanis - Own photo, Cologne Botanical Garden "Flora", CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1771306   -      By Kenraiz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18494072  

Opkweken

De   Chinese   peper   verlangt   een   goed   doorlatende   bodem   in   de volle zon of half schaduw.

Oogsten

Sechuan    peper    bestaat    uit    gedroogde,    opengebarsten    vruchtjes, soms   vermengd   met   een   hoeveelheid   glimmende,   zwarte   pitjes.     Ze    worden    geoogst    als    de    vruchten    van        rood    naar    paars verkleuren in oktober – november.

Gebruik

Chinese    peper    smaakt    aromatisch,    warm,    licht    zuur    en    pikant, prikkelend peperig. Chinese peper vlak voor het gebruik malen. Wordt gebruikt in: Chinese gerechten  i.p.v. witte of zwarte peper; als tafelpeper gemalen, gemengd met zout.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk