© Pari-daeza

Kruiden: Sanguisorba minor (Kleine Pimpernel)

Algemeen

De kleine pimpernel  is een vaste plant, vormt pollen en wordt ca. 60 cm. hoog. De plant bloei van mei tot juli met witte tot groene bloemen.       CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130055   -   CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130053   -     CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=164981 

Opkweken

Pimpernel   verlangt   een   zonnige   plaats   op   een   goed   doorlatende   arme,   kalkhoudende,   vaak   humusarme   grond.   De   penwortel   maakt   de   plant   lastig   te   verplanten.   Vermeerderen door delen van de pollen of zaaien in april of september.

Oogsten

De bladeren van pimpernel kunnen van begin april tot midden oktober zowel vers worden gebruikt. Het kruid kan ook worden gedroogd.

Gebruik

Pimpernel smaakt pittig, een beetje nootachtig en heeft een sterke komkommersmaak. Gebruik: jonge verse blaadjes in koele dranken; in sauzen, salades en dressings; in kaas en boter; in soepen, vis- en slasaus en zomerse drankjes.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Sanguisorba minor (Kleine

Pimpernel)

Algemeen

De   kleine   pimpernel      is   een   vaste   plant,   vormt   pollen   en   wordt   ca. 60   cm.   hoog.   De   plant   bloei   van   mei   tot   juli   met   witte   tot   groene bloemen.       CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130055   -   CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130053   -     CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=164981 

Opkweken

Pimpernel   verlangt   een   zonnige   plaats   op   een   goed   doorlatende arme,    kalkhoudende,    vaak    humusarme    grond.    De    penwortel maakt   de   plant   lastig   te   verplanten.   Vermeerderen   door   delen   van de pollen of zaaien in april of september.

Oogsten

De   bladeren   van   pimpernel   kunnen   van   begin   april   tot   midden oktober   zowel   vers   worden   gebruikt.   Het   kruid   kan   ook   worden gedroogd.

Gebruik

Pimpernel   smaakt   pittig,   een   beetje   nootachtig   en   heeft   een   sterke komkommersmaak. Gebruik: jonge verse blaadjes in koele dranken; in sauzen, salades en dressings; in kaas en boter; in soepen, vis- en slasaus en zomerse drankjes.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk