© Pari-daeza

Kruiden: Sanguisorba minor (Kleine Pimpernel)

Algemeen

De kleine pimpernel is een vaste plant, vormt pollen en wordt ca. 60 cm. hoog. De plant bloei van mei tot juli met witte tot groene bloemen. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130055 - CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130053 - CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=164981

Opkweken

Pimpernel verlangt een zonnige plaats op een goed doorlatende arme, kalkhoudende, vaak humusarme grond. De penwortel maakt de plant lastig te verplanten. Vermeerderen door delen van de pollen of zaaien in april of september.

Oogsten

De bladeren van pimpernel kunnen van begin april tot midden oktober zowel vers worden gebruikt. Het kruid kan ook worden gedroogd.

Gebruik

Pimpernel smaakt pittig, een beetje nootachtig en heeft een sterke komkommersmaak. Gebruik: jonge verse blaadjes in koele dranken; in sauzen, salades en dressings; in kaas en boter; in soepen, vis- en slasaus en zomerse drankjes.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Sanguisorba minor (Kleine

Pimpernel)

Algemeen

De kleine pimpernel is een vaste plant, vormt pollen en wordt ca. 60 cm. hoog. De plant bloei van mei tot juli met witte tot groene bloemen. CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130055 - CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130053 - CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=164981

Opkweken

Pimpernel verlangt een zonnige plaats op een goed doorlatende arme, kalkhoudende, vaak humusarme grond. De penwortel maakt de plant lastig te verplanten. Vermeerderen door delen van de pollen of zaaien in april of september.

Oogsten

De bladeren van pimpernel kunnen van begin april tot midden oktober zowel vers worden gebruikt. Het kruid kan ook worden gedroogd.

Gebruik

Pimpernel smaakt pittig, een beetje nootachtig en heeft een sterke komkommersmaak. Gebruik: jonge verse blaadjes in koele dranken; in sauzen, salades en dressings; in kaas en boter; in soepen, vis- en slasaus en zomerse drankjes.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk