© Pari-daeza

Kruiden: Sinapis alba (Mosterd)

Algemeen

De gele mosterdplant is een éénjarige die in juni en juli bloeit met gele bloemen en ca. 1m. hoog wordt. Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=398902 - Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=401345 - Door Leo Michels - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1621809

Opkweken

Mosterd wordt in het voorjaar gezaaid in een goed gedraineerd en humusrijke bodem in de zon.

Oogsten

De zaden worden in de herfst geoogst en vermalen tot een poeder. Het poeder wordt met water, azijn en smaakstoffen tot een pasta gemengd. Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35010773 - By Rainer Zenz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3467484 - By Whitebox at en.wikipedia - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14401595

Gebruik

De vruchtjes van de mosterdplant, mosterdzaad, worden gemalen gebruikt of tot tafelmosterd verwerkt. De bruine mosterd is zeer scherp, de gele is scherp en kruidig. Je kan het gebruiken in: Groente, soepen, salades, vlees; Marineren, inleggen komkommer, inmaken zuurkool. Er bestaan verschillende soorten mosterd: Sinapis alba (Gele mosterd ) Brassica juncea (Bruine mosterd) Brassica nigra (Zwarte mosterd)
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Sinapis alba (Mosterd)

Algemeen

De gele mosterdplant is een éénjarige die in juni en juli bloeit met gele bloemen en ca. 1m. hoog wordt. Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=398902 - Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=401345 - Door Leo Michels - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1621809

Opkweken

Mosterd wordt in het voorjaar gezaaid in een goed gedraineerd en humusrijke bodem in de zon.

Oogsten

De zaden worden in de herfst geoogst en vermalen tot een poeder. Het poeder wordt met water, azijn en smaakstoffen tot een pasta gemengd. Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35010773 - By Rainer Zenz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3467484 - By Whitebox at en.wikipedia - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14401595

Gebruik

De vruchtjes van de mosterdplant, mosterdzaad, worden gemalen gebruikt of tot tafelmosterd verwerkt. De bruine mosterd is zeer scherp, de gele is scherp en kruidig. Je kan het gebruiken in: Groente, soepen, salades, vlees; Marineren, inleggen komkommer, inmaken zuurkool. Er bestaan verschillende soorten mosterd: Sinapis alba (Gele mosterd ) Brassica juncea (Bruine mosterd) Brassica nigra (Zwarte mosterd)
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk