© Pari-daeza

Kruiden: Sinapis alba (Mosterd)

Algemeen

De gele mosterdplant is een éénjarige die in juni en juli bloeit met gele bloemen en ca. 1m. hoog wordt.       Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=398902   -    Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=401345   -    Door Leo Michels - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1621809 

Opkweken

Mosterd wordt in het voorjaar gezaaid in een goed gedraineerd en humusrijke bodem in de zon.

Oogsten

De zaden worden in de herfst geoogst en vermalen tot een poeder. Het poeder wordt met water, azijn en smaakstoffen tot een pasta gemengd.       Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35010773   -   By Rainer Zenz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3467484   -   By Whitebox at en.wikipedia - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14401595 

Gebruik

De   vruchtjes   van   de   mosterdplant,   mosterdzaad,   worden   gemalen   gebruikt   of   tot   tafelmosterd   verwerkt.   De   bruine   mosterd   is   zeer   scherp,   de   gele   is   scherp   en   kruidig.   Je   kan   het gebruiken in: Groente, soepen, salades, vlees; Marineren, inleggen komkommer, inmaken zuurkool. Er bestaan verschillende soorten mosterd: Sinapis alba (Gele mosterd ) Brassica juncea (Bruine mosterd) Brassica nigra (Zwarte mosterd)
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Sinapis alba (Mosterd)

Algemeen

De   gele   mosterdplant   is   een   éénjarige   die   in   juni   en   juli   bloeit   met gele bloemen en ca. 1m. hoog wordt.       Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=398902   -    Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=401345   -    Door Leo Michels - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1621809 

Opkweken

Mosterd   wordt   in   het   voorjaar   gezaaid   in   een   goed   gedraineerd   en humusrijke bodem in de zon.

Oogsten

De   zaden   worden   in   de   herfst   geoogst   en   vermalen   tot   een   poeder. Het   poeder   wordt   met   water,   azijn   en   smaakstoffen   tot   een   pasta gemengd.       Door Rasbak - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35010773   -   By Rainer Zenz - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3467484   -   By Whitebox at en.wikipedia - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14401595 

Gebruik

De   vruchtjes   van   de   mosterdplant,   mosterdzaad,   worden   gemalen gebruikt   of   tot   tafelmosterd   verwerkt.   De   bruine   mosterd   is   zeer scherp, de gele is scherp en kruidig. Je kan het gebruiken in: Groente, soepen, salades, vlees; Marineren, inleggen komkommer, inmaken zuurkool. Er bestaan verschillende soorten mosterd: Sinapis alba (Gele mosterd ) Brassica juncea (Bruine mosterd) Brassica nigra (Zwarte mosterd)
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk