© Pari-daeza

Kruiden: Santolina viridis (Olijfkruid)

Algemeen

Een winterhard zeer gemakkelijke vaste plant, eigenlijk een bladverliezend struikje, vanaf juli ontwikkelen zich kleine bloesemknopjes De Nederlandse naam is heiligenbloem. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 o C. De Ximénex - Trabajo propio, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3602392 - By Hedwig Storch - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32842349 - By Consultaplantas - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44982678

Opkweken

Relatief droge standplaats in matig voedselrijke grond, zonnig tot halfschaduw

Oogsten

Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.

Gebruik

Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven. bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto's, bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella, bij het inmaken van olijven en augurken en in marinades. Probeer olijfkruid eens in prosecco. Gewoon een paar 5cm lange stelen van het olijfkruid in de glazen doen. Niet alleen decoratief, maar ook een streling voor de tong.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Santolina viridis (Olijfkruid)

Algemeen

Een winterhard zeer gemakkelijke vaste plant, eigenlijk een bladverliezend struikje, vanaf juli ontwikkelen zich kleine bloesemknopjes De Nederlandse naam is heiligenbloem. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 o C. De Ximénex - Trabajo propio, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3602392 - By Hedwig Storch - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32842349 - By Consultaplantas - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44982678

Opkweken

Relatief droge standplaats in matig voedselrijke grond, zonnig tot halfschaduw

Oogsten

Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.

Gebruik

Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven. bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto's, bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella, bij het inmaken van olijven en augurken en in marinades. Probeer olijfkruid eens in prosecco. Gewoon een paar 5cm lange stelen van het olijfkruid in de glazen doen. Niet alleen decoratief, maar ook een streling voor de tong.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk