© Pari-daeza

Kruiden: Santolina viridis (Olijfkruid)

Algemeen

Een   winterhard   zeer   gemakkelijke   vaste   plant,   eigenlijk   een   bladverliezend   struikje,   vanaf   juli   ontwikkelen   zich   kleine   bloesemknopjes   De   Nederlandse   naam   is   heiligenbloem. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 o  C.       De Ximénex - Trabajo propio, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3602392   -    By Hedwig Storch - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32842349   -   By Consultaplantas - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44982678 

Opkweken

Relatief droge standplaats in matig voedselrijke grond, zonnig tot halfschaduw

Oogsten

Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.

Gebruik

Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven. bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto's, bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella, bij het inmaken van olijven en augurken en in marinades. Probeer olijfkruid eens in prosecco. Gewoon een paar 5cm lange stelen van het olijfkruid in de glazen doen. Niet alleen decoratief, maar ook een streling voor de tong.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Santolina viridis (Olijfkruid)

Algemeen

Een    winterhard    zeer    gemakkelijke    vaste    plant,    eigenlijk    een bladverliezend     struikje,     vanaf     juli     ontwikkelen     zich     kleine bloesemknopjes     De     Nederlandse     naam     is     heiligenbloem.     De bladeren   zijn   blauwgrijs   en   ongeveer   40   cm.   hoog.   De   volwassen hoogte     van     deze     vaste     plant     is     ca.     50     cm.     Verdraagt     een temperatuur tot -20 o  C.       De Ximénex - Trabajo propio, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3602392   -    By Hedwig Storch - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32842349   -   By Consultaplantas - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44982678 

Opkweken

Relatief   droge   standplaats   in   matig   voedselrijke   grond,   zonnig   tot halfschaduw

Oogsten

Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.

Gebruik

Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven. bij   mediterrane   pastagerechten,   pizza,   pesto's,   bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella, bij het inmaken van olijven en augurken en in marinades. Probeer   olijfkruid   eens   in   prosecco.   Gewoon   een   paar   5cm   lange stelen   van   het   olijfkruid   in   de   glazen   doen.   Niet   alleen   decoratief, maar ook een streling voor de tong.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk