© Pari-daeza

Fruit: Annona montana (Bergzuurzak)

Algemeen

De   bergzuurzak   is   een   niet-winterharde   groenblijvende   boom   die   tot   15   meter   hoog   wordt   en   die   bloeit   met   geelgroene   bloemen   aan   de   stam   en   takken   gevolgd   door   grote zilvergroene vruchten.          With permission of Southeast Growers, Inc.   -   Door Tatiana Gerus from Brisbane, Australia - Flower of Mountain Soursop (Annona montana), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12271345     -   By Asit K. Ghosh Thaumaturgist - Praca własna, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10785717    -   With permission of Southeast Growers, Inc.

Opkweken

De   bergzuurzak   kan   bij   ons   als   kuipplant   worden   gehouden.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant van   half   oktober   tot   half   mei   licht   bij   10   -15°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte   zonnige   plek   plaatsen.   Bemesten   van   mei   t/m   augustus.   Vermeerdering   door   zaaien.   De   bergzuurzak   wordt ook gebruikt als onderstam voor zijn meer warmte minnende soortgenoten.  Rassen: 

Snoeien

Kweek de boom op als stamboompje met een open kroon.  Verder alleen snoeien indien nodig.

Oogsten

De bergzuurzak wordt geoogst in groene staat. De kleur is wat doffer of geler is geworden.                    

Gebruik

De bergzuurzak is sappig en smaakt zuur en ietwat bitter. Het vruchtvlees wordt vers gegeten of verwerkt in snoep en tot jam. Ook wordt het verwerkt in frisdrank.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Annona

montana

(Bergzuurzak)

Algemeen

De   bergzuurzak   is   een   niet-winterharde   groenblijvende   boom   die tot   15   meter   hoog   wordt   en   die   bloeit   met   geelgroene   bloemen   aan de stam en takken gevolgd door grote zilvergroene vruchten.          With permission of Southeast Growers, Inc.   -   Door Tatiana Gerus from Brisbane, Australia - Flower of Mountain Soursop (Annona montana), CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12271345     -   By Asit K. Ghosh Thaumaturgist - Praca własna, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10785717    -   With permission of Southeast Growers, Inc.

Opkweken

De    bergzuurzak    kan    bij    ons    als    kuipplant    worden    gehouden. Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30 %   grof   metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant   van   half oktober   tot   half   mei   licht   bij   10   -15°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte zonnige     plek     plaatsen.     Bemesten     van     mei     t/m     augustus. Vermeerdering   door   zaaien.   De   bergzuurzak   wordt   ook   gebruikt als onderstam voor zijn meer warmte minnende soortgenoten.  Rassen: 

Snoeien

Kweek   de   boom   op   als   stamboompje   met   een   open   kroon.      Verder alleen snoeien indien nodig.

Oogsten

De   bergzuurzak   wordt   geoogst   in   groene   staat.   De   kleur   is   wat doffer of geler is geworden.                    

Gebruik

De   bergzuurzak   is   sappig   en   smaakt   zuur   en   ietwat   bitter.   Het vruchtvlees   wordt   vers   gegeten   of   verwerkt   in   snoep   en   tot   jam. Ook wordt het verwerkt in frisdrank.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk