© Pari-daeza

Fruit: Annona reticulata (Custardappel)

Algemeen

De custardappel of ossenhart is een tot 10 m hoge boom die bloeit met trossen geel-groene bloemen, gevolgd door groene vruchten die rijpen naar geel of oranje.       Door Forest & Kim Starr, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6182151    -   Von Nguyễn Thanh Quang - Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4298615    -   Por Vinayaraj - Obra do próprio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18528531        

Opkweken

De   custardappel   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant van half oktober tot half mei bij 5 - 10°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en enten. Rassen: n.v.t.

Snoeien

Zo nodig alleen enige vormsnoei toepassen

Oogsten

De vruchten worden geoogst als ze geheel verkleurd zijn.             https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/The_strangest_Fruit_Yet.jpg   -  rechter drie: With permission of World Crops Database     

Gebruik

De   vruchten   smaken   zoetzuur   en   enigszins   naar   custard.   Ze   worden   (vaak   enigszins   overrijp)   vers   gegeten   of   verwerkt   in   milkshakes   en   ijs.   De   bladeren   takken   en   zaden   zijn giftig.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Annona

reticulata

(Custardappel)

Algemeen

De   custardappel   of   ossenhart   is   een   tot   10   m   hoge   boom   die   bloeit met   trossen   geel-groene   bloemen,   gevolgd   door   groene   vruchten die rijpen naar geel of oranje.       Door Forest & Kim Starr, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6182151    -   Von Nguyễn Thanh Quang - Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4298615    -   Por Vinayaraj - Obra do próprio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18528531        

Opkweken

De   custardappel   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   Gebruik kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant   van   half   oktober   tot half   mei   bij   5   -   10°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte   en   zonnige   plek plaatsen.    Bemesten    van    mei    t/m    augustus.    Vermeerdering    door zaaien en enten. Rassen: n.v.t.

Snoeien

Zo nodig alleen enige vormsnoei toepassen

Oogsten

De vruchten worden geoogst als ze geheel verkleurd zijn.             https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/The_stra ngest_Fruit_Yet.jpg   -  rechter drie: With permission of World Crops Database     

Gebruik

De    vruchten    smaken    zoetzuur    en    enigszins    naar    custard.    Ze worden    (vaak    enigszins    overrijp)    vers    gegeten    of    verwerkt    in milkshakes en ijs. De bladeren takken en zaden zijn giftig.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk