© Pari-daeza

Fruit: Dovyalis caffra (Kei-appel)

Algemeen

De   kei-appel   is   een   subtropische   tweehuizige   struik   of   boom   die   tot   10   meter   hoog   wordt   en   die   bloeit   met   bleek-gele   bloemen   gevolgd   door   groene   vruchten   die   afrijpen   naar heldergeel.                De Raffi Kojian - http://Gardenology.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12398806   -   Door Raasgat - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2581721   -   Door Raasgat - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2581700 

 Opkweken

De   kei-appel   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   De   plant   kan   temperaturen   tot   -6   overleven.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant   van   half   oktober   tot   half   mei   bij   5   -   10°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte   en   zonnige   plek   plaatsen.   Bemesten   van   mei   t/m   augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.

Snoeien

De kei-appel verdraagt rigoureuze snoei. De kroon goed open houden om het oogsten te vergemakkelijken.

Oogsten

De vruchten zijn rijp als ze zijn verkleurd.        By Tatiana Gerus - originally posted to Flickr as Kei apples, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6358900

Gebruik

De vrucht is sappig en vrij zuur. Ze worden vers gegeten met suiker en met suiker verwerkt in fruitsalades, jam en gelei.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Dovyalis

caffra (Kei-appel)

Algemeen

De   kei-appel   is   een   subtropische   tweehuizige   struik   of   boom   die tot   10   meter   hoog   wordt   en   die   bloeit   met   bleek-gele   bloemen gevolgd door groene vruchten die afrijpen naar heldergeel.                De Raffi Kojian - http://Gardenology.org, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12398806   -   Door Raasgat - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2581721   -   Door Raasgat - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2581700 

 Opkweken

De   kei-appel   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   De   plant kan   temperaturen   tot   -6   overleven.   Gebruik   kuipplantengrond   of een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10% leem.   Overwinter   de   plant   van   half   oktober   tot   half   mei   bij   5   - 10°C.    ’s    Zomers    op    een    beschutte    en    zonnige    plek    plaatsen. Bemesten   van   mei   t/m   augustus.   Vermeerdering   door   zaaien   en stekken. Rassen: n.v.t.

Snoeien

De    kei-appel    verdraagt    rigoureuze    snoei.    De    kroon    goed    open houden om het oogsten te vergemakkelijken.

Oogsten

De vruchten zijn rijp als ze zijn verkleurd.        By Tatiana Gerus - originally posted to Flickr as Kei apples, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6358900

Gebruik

De   vrucht   is   sappig   en   vrij   zuur.   Ze   worden   vers   gegeten   met suiker en met suiker verwerkt in fruitsalades, jam en gelei.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk