© Pari-daeza

Fruit: Pereskia aculeate (Pereskia)

Algemeen

De   pereskia   is   een   tropische   klimmende   bladhoudende   cactus   die   tot   10   meter   hoog/lang   wordt   en   die   bloeit   met   witte   of   gele   bloemen   gevolgd   door   groene   vruchten   die   rijpen   naar geel of oranje of rood.              Par Kauderwelsch — Travail personnel, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16505120   -   By Purves, M., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17974973   -   Door Scott Zona from Miami, Florida, USA - Pereskia aculeata Uploaded by pixeltoo, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11376276   -   By Nadiatalent - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48531717 

Opkweken

De   pereskia   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant   van september tot juni bij 20 - 25°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: 'Godseffiana'; 'Rubescens'.

Snoeien

Vormsnoei is voldoende.

Oogsten

De vruchten worden geoogst wanneer ze zijn verkleurd.

Gebruik

De vrucht is sappig en smaakt licht zuur wanneer rijp. Ze worden ingemaakt, verwerkt tot jam en gebruikt in stoofschotels en desserts.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Pereskia aculeate (Pereskia)

Algemeen

De   pereskia   is   een   tropische   klimmende   bladhoudende   cactus   die tot    10    meter    hoog/lang    wordt    en    die    bloeit    met    witte    of    gele bloemen   gevolgd   door   groene   vruchten   die   rijpen   naar   geel   of oranje of rood.              Par Kauderwelsch — Travail personnel, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16505120   -   By Purves, M., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17974973   -   Door Scott Zona from Miami, Florida, USA - Pereskia aculeata Uploaded by pixeltoo, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11376276   -   By Nadiatalent - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48531717 

Opkweken

De    pereskia    wordt    bij    ons    als    kuipplant    opgekweekt.    Gebruik kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant   van   september   tot juni   bij   20   -   25°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte   en   zonnige   plek plaatsen.    Bemesten    van    mei    t/m    augustus.    Vermeerdering    door zaaien en stekken. Rassen: 'Godseffiana'; 'Rubescens'.

Snoeien

Vormsnoei is voldoende.

Oogsten

De vruchten worden geoogst wanneer ze zijn verkleurd.

Gebruik

De   vrucht   is   sappig   en   smaakt   licht   zuur   wanneer   rijp.   Ze   worden ingemaakt,    verwerkt    tot    jam    en    gebruikt    in    stoofschotels    en desserts.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk