© Pari-daeza

Fruit: Punica granatum (Granaatappel)

Algemeen

De   granaatappel   is   een   subtropische   boom   die   tot      6   meter   hoog   wordt   en   die   bloeit   met   oranje   rode   bloemen   gevolgd   door   groene   vruchten   die   rijpen   naar   rood   -   donkerrood   tot bijna zwart.       With permission of World Crops Database   -   Diako1971, Shoku, CC BY-SA 3.0   -   With permission of World Crops Database            

Opkweken

De   granaatappel   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant van   half   oktober   tot   half   mei   bij   5   -   10°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte   en   zonnige   plek   plaatsen.   De   granaatappel   kan   tot   12°   vorst   verdragen.   Bemesten   van   mei   t/m   augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: Er zijn veel rassen bekend, vaak wordt bij ons aangeboden ‘nana’, een ras dat wordt gekenmerkt door kleinere planten en kleinere vruchten.

Snoeien

De granaatappel behoeft weinig snoei. Dood hout in het voorjaar wegnemen en zo nodig de kroon open houden.

Oogsten

De   vruchten   worden   geoogst   wanner   ze   verkleurd   zijn   en   wanneer   hij   enigszins   metalig   klinkt   wanneer   er   op   geklopt   wordt.   De   vruchten   kunnen   bij   een   temp.   Van   0-5   °C maanden bewaard worden.    With permission of World Crops Database    -   With permission of World Crops Database      

Gebruik

De vrucht is sappig en smaakt zoetzuur en wordt vaak vers gegeten en van het sap wordt grenadine gemaakt.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Punica granatum (Granaatappel)

Algemeen

De   granaatappel   is   een   subtropische   boom   die   tot      6   meter   hoog wordt   en   die   bloeit   met   oranje   rode   bloemen   gevolgd   door   groene vruchten die rijpen naar rood - donkerrood tot bijna zwart.       With permission of World Crops Database   -   Diako1971, Shoku, CC BY-SA 3.0   -   With permission of World Crops Database            

Opkweken

De   granaatappel   wordt   bij   ons   als   kuipplant   opgekweekt.   Gebruik kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de   plant   van   half   oktober   tot half   mei   bij   5   -   10°C.   ’s   Zomers   op   een   beschutte   en   zonnige   plek plaatsen.   De   granaatappel   kan   tot   12°   vorst   verdragen.   Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen:   Er   zijn   veel   rassen   bekend,   vaak   wordt   bij   ons   aangeboden ‘nana’,   een   ras   dat   wordt   gekenmerkt   door   kleinere   planten   en kleinere vruchten.

Snoeien

De   granaatappel   behoeft   weinig   snoei.   Dood   hout   in   het   voorjaar wegnemen en zo nodig de kroon open houden.

Oogsten

De   vruchten   worden   geoogst   wanner   ze   verkleurd   zijn   en   wanneer hij    enigszins    metalig    klinkt    wanneer    er    op    geklopt    wordt.    De vruchten    kunnen    bij    een    temp.    Van    0-5    °C    maanden    bewaard worden.    With permission of World Crops Database    -   With permission of World Crops Database      

Gebruik

De    vrucht    is    sappig    en    smaakt    zoetzuur    en    wordt    vaak    vers gegeten en van het sap wordt grenadine gemaakt.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk