© Pari-daeza

Fruit: Pyrus pyrifolia (Nashipeer, Aziatische peer)

Algemeen

De   nashipeer   is   een   winterharde   bladverliezende   boom   dit   tot   10   meter   hoog   kan   worden   en   die   bloeit   in   maart   /   april   met   witte   bloemen   gevolgd   door   vruchten   die   naar   geel   of brons afrijpen in augustus tot september afhankelijk van het ras.           https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Nashi_pear_tree_in_bloom.jpg   -   Von katorisi - Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2636106   -   CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1053284   -  

Opkweken

Plant   de   nashipeer   op   een   zonnige   plaats   in   een   vochthoudende   maar   doorlatende   bodem.   Slechts   matig   bemesten.   De   peer   kan   opgekweekt   worden   als   hoogstam   of   spil,   maar ook als leiboom. Vermeerdering door enten. Kruisbestuiving is gewenst.  Rassen: ‘Chojuro' 'Danbae', 'Hosui', 'Kikusui', 'Kosui', 'Niitaka', 'Nijisseiki', 'Seigyoku', 'Shinko', 'Shinseiki' 

Snoeien

Nashi peren behoeven weinig snoei. Neem het dode hout weg en houdt de kruik open. Pas evt. zomersnoei toe. 

Oogsten

De   rijpe   peren   verkleuren   naar   groen   of   brons   en   worden   geoogst   met   de   gehele   steel.   Rijpe   peren   raken   gemakkelijk   los   als   je   ze   optilt   en   iets   draait.   Nashiperen   zijn   op   een donkere plek enige weken te bewaren.    Von © Jörgens.mi /, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57858263    -   Von katorisi - Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2640634 

Gebruik

Nashiperen worden alleen vers en geschild gegeten. Ze zijn knapperig en sappig en smaken fris zoet.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Pyrus pyrifolia (Nashipeer, Aziatische

peer)

Algemeen

De   nashipeer   is   een   winterharde   bladverliezende   boom   dit   tot   10 meter   hoog   kan   worden   en   die   bloeit   in   maart   /   april   met   witte bloemen   gevolgd   door   vruchten   die   naar   geel   of   brons   afrijpen   in augustus tot september afhankelijk van het ras.           https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Nashi_pear_tree_in_bloom.j pg   -   Von katorisi - Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2636106   -   CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1053284   -  

Opkweken

Plant   de   nashipeer   op   een   zonnige   plaats   in   een   vochthoudende maar   doorlatende   bodem.   Slechts   matig   bemesten.   De   peer   kan opgekweekt   worden   als   hoogstam   of   spil,   maar   ook   als   leiboom. Vermeerdering door enten. Kruisbestuiving is gewenst.  Rassen: ‘Chojuro'   'Danbae',   'Hosui',   'Kikusui',   'Kosui',   'Niitaka',   'Nijisseiki', 'Seigyoku', 'Shinko', 'Shinseiki' 

Snoeien

Nashi   peren   behoeven   weinig   snoei.   Neem   het   dode   hout   weg   en houdt de kruik open. Pas evt. zomersnoei toe. 

Oogsten

De   rijpe   peren   verkleuren   naar   groen   of   brons   en   worden   geoogst met   de   gehele   steel.   Rijpe   peren   raken   gemakkelijk   los   als   je   ze optilt   en   iets   draait.   Nashiperen   zijn   op   een   donkere   plek   enige weken te bewaren.    Von © Jörgens.mi /, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57858263    -   Von katorisi - Eigenes Werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2640634 

Gebruik

Nashiperen    worden    alleen    vers    en    geschild    gegeten.    Ze    zijn knapperig en sappig en smaken fris zoet.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk