© Pari-daeza

Fruit: Sicana odorifera (Cassabanana)

Algemeen

De   cassabanana   is   een   tropische   snelgroeiende   komkommerachtige   en   overblijvende   klimplant.   De   plant   bloeit   met   gele   of   witte   separate   mannelijke   (2   cm)   en   vrouwelijke   (5   cm) bloemen gevolgd door komkommerachtige vruchten met uiteenlopende kleuren, van  geel tot paars of zwart.        Bởi Alfredovic – Self-photographed, Phạm vi công cộng, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26418138   -   De Julio chila - File:Sicana odorifera masculine flower, la flor del curuguá.jpg, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36337774   -   Bởi Julio chila – Tác phẩm do chính người tải lên tạo ra, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14879193   -                  

Opkweken

De   cassabanana   kunnen   bij   ons   in   een   kas   worden   gekweekt,   of   evt.   als   kuipplant.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van   60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10% leem.   Overwinter   de   plant   van   september   tot   juni   bij   5   -   10°C.   Zomers   op   een   beschutte   en   zonnige   plek   plaatsen.   Voor   het   rijpen   van   de   vruchten   is   een   hoge   temperatuur noodzakelijk. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.

Snoeien

De cassabanana behoeft geen snoei.  

Oogsten

 De vruchten worden geoogst als de schil glad en glanzend is geworden, de kleur kan sterk variëren. De vruchten kunnen enige maanden worden bewaard. De Secretaria de Agricultura e Abastecimento Agriculturasp - File:Cucurbitáceas subutilizadas 2.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36339870      

Gebruik

De cassabanana smaakt zoet, meloenachtig. De vruchten worden vers gegeten of verwerkt in compote, marmelade etc.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Sicana odorifera (Cassabanana)

Algemeen

De          cassabanana          is          een          tropische          snelgroeiende komkommerachtige   en   overblijvende   klimplant.   De   plant   bloeit met   gele   of   witte   separate   mannelijke   (2   cm)   en   vrouwelijke   (5   cm) bloemen      gevolgd      door      komkommerachtige      vruchten      met uiteenlopende kleuren, van  geel tot paars of zwart.        Bởi Alfredovic – Self-photographed, Phạm vi công cộng, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26418138   -   De Julio chila - File:Sicana odorifera masculine flower, la flor del curuguá.jpg, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36337774   -   Bởi Julio chila – Tác phẩm do chính người tải lên tạo ra, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14879193   -                  

Opkweken

De   cassabanana   kunnen   bij   ons   in   een   kas   worden   gekweekt,   of evt.   als   kuipplant.   Gebruik   kuipplantengrond   of   een   mengsel   van 60   %   potgrond   30   %   grof   metselzand   en   10%   leem.   Overwinter   de plant   van   september   tot   juni   bij   5   -   10°C.   Zomers   op   een   beschutte en   zonnige   plek   plaatsen.   Voor   het   rijpen   van   de   vruchten   is   een hoge   temperatuur   noodzakelijk.   Bemesten   van   mei   t/m   augustus. Vermeerdering door zaaien en stekken. Rassen: n.v.t.

Snoeien

De cassabanana behoeft geen snoei.  

Oogsten

   De   vruchten   worden   geoogst   als   de   schil   glad   en   glanzend   is geworden,   de   kleur   kan   sterk   variëren.   De   vruchten   kunnen   enige maanden worden bewaard. De Secretaria de Agricultura e Abastecimento Agriculturasp - File:Cucurbitáceas subutilizadas 2.jpg, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36339870      

Gebruik

De   cassabanana   smaakt   zoet,   meloenachtig.   De   vruchten   worden vers gegeten of verwerkt in compote, marmelade etc.
Homepage Planten Tuinwerk
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk